Papionul reprezinta o alternativa la cravata, din punctul de vedere al ţinutelor formale. Un accesoriu versatil potrivit ocazilor speciale din 1870 forma acestuia aproape neschimbandu-se.
papioane_net
Potrivit şi la ţinutele casual, papionul poate fi purtat de exemplu la blugi, cămaşă şi tenisi. La ţinutele casual se potrivesc papioane de diverse culori şi imprimeuri. Tinuta va avea caracter evidentiind simtul estetic.
papion000

Modelul fluture
Modelul fluture are o “aripă” a fundei de o lăţime situată între 7,5 şi 9 cm. Tipul de nod specific acestui model este recomandat celora cu gâtul, faţa şi bărbia mari.

Modelul clasic
Modelul Clasic spre deosebire de modelul fluture are în general o “aripă” de o lăţime de 5,5 – 7 cm, fiind cel mai popular printer barbati. O alegere perfecta pentru orice tip de barbat, indiferent de înălţime sau de greutate.

Modelul îngust
Modelul Ingust mai puţin formal, este tot timpul acceptat în ţinutele casual şi formale deopotrivă. Acesta arată bine pe bărbaţii atletici cu o faţă lungă.

Modelul cu marginile ascuţite
Modelul cu marginile ascutite este recomandat celor care vor un look special asortat cu smochingul.
papion0001
Dacă credeti că este prea banală cravata, papionul reprezintă accesoriul potrivit. Versatilitatea papionului consta în faptul că poate fi purtat atât la ţinutele elegante, cât şi la ţinutele casual. Nu uitati că papionul se alege în funcţie de forma feţei şi că el poate fi în avantajul sau dezavantajul dumneavoastra.